Főoldal

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm az Agrárminisztérium Határtalan Gazda honlapján.

Honlapunk fő funkciója a Kárpát-medencei gazdaszervezetek közötti információáramlás gördülékenyebbé tétele, a hírek, programok és pályázati lehetőségek megosztása egymással.

dr. Nagy István
miniszter

Bővebben

A Kárpát-medencei kincsei is bemutatkoztak az idei évi OMÉK-on

Publikálva: 2019. október 8.

2019. szeptember 26-29. között 79. alkalommal került megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (a továbbiakban: OMÉK). Ez a rendezvény Európában történelmileg a legrégebbi, Magyarországon pedig a legnagyobb agrárgazdasági kiállítás, amely a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar mellett a Kárpát-medence magyar agrárvállalkozásai számára is lehetővé tette a bemutatkozást.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres a Kárpát-medencei Falugazdász Program

Publikálva: 2019. október 2.

Hatékony és eredményes az Agrárminisztérium által második éve működtetett Kárpát-medencei Falugazdász Program. A falugazdászok felkészült, tapasztalt és alapos munkát végző szakemberek, akikhez egyre nagyobb számban fordulnak a gazdák a problémáikkal - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében szervezett szakmai konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Külhoni magyarokkal foglalkozó honlap indult

Publikálva: 2019. szeptember 25.

Külhoni magyarok elnevezéssel új honlapot indít Magyarország Kormánya.
Az internetes felület célja, hogy újszerű módon mutassa be az anyaország határain kívül élő magyar közösségek életét és Magyarország értük végzett munkáját.

Tovább a teljes cikkre

Harmincadik alkalommal rendezték meg Aradon az Agromalim Expót

Publikálva: 2019. szeptember 16.

Rekordszámú, összesen 22 magyarországi partnerének biztosított bemutatkozási ehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft az idén harmincadik alkalommal megrendezett aradi Agromalim agrár- és élelmiszeripari szakkiállításon.

Tovább a teljes cikkre

XI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Publikálva: 2019. szeptember 16.

Minden korosztály megtalálta örömét, kedvenc ízét az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett fesztiválon.

Tovább a teljes cikkre

Egység kell a közös agrárpolitikához

Publikálva: 2019. július 29.

Meg kell őrizni a közös agrárpolitika forrásait, ehhez azonban az európai uniós tagállamok egységére van szükség – jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

Tovább a teljes cikkre

Hosszú távon is biztosítani kell a magyar agrárium versenyképességét

Publikálva: 2019. július 29.

Változások és heves viták várhatók az Európai Parlamentben az agrárium területén - jelentette ki Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, A közös agrárpolitika jelene és jövője című kerekasztal beszélgetésen.

Tovább a teljes cikkre

Egy nyárádkarácsoni gazda története: mitől ízletes a paradicsom?

Publikálva: 2019. július 16.

Világszínvonalú intenzív zöldségtermesztési technológiát honosított meg a Nyárád mentén Fazakas Miklós nyárádkarácsoni gazda. A fólia alatt paradicsomot és paprikát termesztő agrárvállalkozó hidrokultúrás, tápoldatos rendszerben állít elő kiváló minőségű zöldségeket, a súlyos munkaerőhiány azonban gátolja a további fejlesztésekben.

Tovább a teljes cikkre

Magyar történelmi borvidékek mutatkoztak be Kolozsváron

Publikálva: 2019. június 16.

A Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért hozták létre a Kincses Pince Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivált , amely sok száz helybélit és számtalan turistát vonzott a Bulgakov kávéház udvarára.

Tovább a teljes cikkre

Kaszálóversenyt tartottak Székelyudvarhelyen

Publikálva: 2019. június 10.

Tizenkét, a Kárpát-medence különböző vidékeiről érkező csapat mérte össze tudását pénteken Székelyudvarhelyen az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete (UME) által szervezet kaszálóversenyen. Az esemény színes foltja volt a 2019.05.27. és 06.02. között megrendezett Udvarhely napoknak.

Tovább a teljes cikkre

A Prosperitati Alapítvány hetedik pályázati köréről tartottak ismertetőt Magyarkanizsán

Publikálva: 2019. június 20.

2019.06.18-án a magyarkanizsai Művészetek Házában tartották meg a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati köréről szóló tájékoztatót, amelynek keretében az alapítvány és a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői vázolták fel az anyaország által kínált támogatási lehetőségeket. A résztvevők emellett első kézből értesülhettek az újdonságokról, valamint kérdéseket is feltehettek a vendégeknek.

Tovább a teljes cikkre

Agrárkonferenciára gyűltek össze a partiumi gazdák Szilágyperecsenben

Publikálva: 2019. június 17.

2019.05.15-én újabb szakmai fórumon találkozhattak a mezőgazdászok és az állattenyésztők Szilágyperecsenben. Az agrárkonzultációt a Szilágysági Gazdák Egyesülete szervezte, melynek nevében Kui Attila Zsolt ügyvezető igazgató nyitotta meg a találkozót.

Tovább a teljes cikkre

A külhoni magyarság fennmaradásának záloga a mezőgazdaság

Publikálva: 2019. május 11.

A külhoni magyarság szülőföldön való megtartása, a magyar-magyar párbeszéd erősítése, valamint a kárpátaljai gazdálkodók naprakész tudással és korszerű ismeretekkel való ellátása érdekében az Agrárminisztérium hatékony és eredményes Falugazdász Programot működtet Kárpátalján – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nagydobronyban, a „III. Magyarnak maradni szülőföldemen” konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Újabb vállalkozások jöttek létre a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében

Publikálva: 2019. március 14.

Mézüzemet és sertésfarmot nyitottak meg kedden a Vajdaságban a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának részeként, amelynek keretösszege a tervezett 50 milliárd helyett már elérte a 65 milliárd forintot.

Tovább a teljes cikkre

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete Egyeztető Fórumot tartott Szovátán

Publikálva: 2019. március 7.

A Székely Gazdszervezetek Egyesülete(továbbiakban: SZGE) 2019. március 4-5 között megtartotta éves Egyeztetó Fórumát Szovátán.

Tovább a teljes cikkre

Idén is sor került a gidófalvi gazdák év eleji találkozójára

Publikálva: 2019. március 11.

A helyi önkormányzat és a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete idén is megrendezte a gidófalvi gazdák hagyományos, év eleji találkozóját.

Tovább a teljes cikkre

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete tízezer facsemetét adományozott az albisi gazdáknak

Publikálva: 2019. március 8.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete az ökológiai szemléletmód elterjedésének ösztönzése érdekében tízezer erdészeti facsemetét adományozott azoknak az albisi gazdáknak, akik rossz fekvésű, kevéssé kihasznált mezőgazdasági területeiket ily módon szeretnék művelés alá vonni.

Tovább a teljes cikkre

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete gazdakonferenciát tartott Szentjobbon

Publikálva: 2019. március 6.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete immár hatodik alkalommal tartotta meg éves gazdakonferenciáját 2019. március 3-án.

Tovább a teljes cikkre

Új mezőgazdasági kiállítás májusban

Publikálva: 2019. március 4.

A Pro Economica Alapítvány és a MIET - Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács Agromania néven új mezőgazdasági kiállítást szerveznek Sáromberkén 2019. május 18. és 19. között.

Tovább a teljes cikkre

Gyergyószentmiklóson is irodát nyitott a Pro Economica Alapítvány

Publikálva: 2019. március 1.

A kormány által finanszírozott székelyföldi gazdaságfejlesztési programot koordináló Pro Economica Alapítvány Gyergyószentmiklóson is területi irodát nyitott. A 70 millió euró összértékű programtól a mezőgazdaság lényeges előrelépését várják.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció