Ha egy rendezvény nyolc éve örvend töretlen sikernek, az mindent elárul a szervezők, a helyi közösség elkötelezettségéről, távlati gondolkodásáról, az általuk megteremtett körülményekről, az uralkodó hangulatról, a verseny korrektségéről, és a résztvevők hozzáállásáról.
Tovább a teljes cikkreA HMDK Gazdaköre harmadik alkalommal rendezte meg a Kolbászfesztivál nevű rendezvényt. A rendezvény helyszíne idén a szlavóniai Dályhegy nevű település volt. Idén 29 kolbászminta közül kellett a zsűrinek kiválasztania azt a hármat, amely díjban részesült.
Tovább a teljes cikkreA 2024-es év első gazdatalálkozóját Rimaszombatban szerveztük meg Tankó Tamás falugazdász kollégámmal. A találkozó fő célja az volt, hogy sorra vegyük azokat a feladatokat és fontos időpontokat, amelyekre érdemes odafigyelniük az év elején, valamint informáljuk a gazdákat a legújabb aktualitásokról.
Tovább a teljes cikkreA Zentai Gazdakör a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségével közösen immár a harmadik alkalommal szervezte meg a Zentai Gazdabálat 2024. február 10-én, melynek helyszíne idén is a zentai Royal Hotel egyik bálterme volt.
Tovább a teljes cikkreÚj esztendőt köszöntöttek az érmélléki pálinkakészítők, partiumi pálinkabarátok szakmai találkozójukon, Érmihályfalván.
Tovább a teljes cikkreA Szlovákiai Agrárkamara az idei évet egy kiváló szakmai tanulmányi úttal indította, melyet a szakképzési és készségfejlesztő rendezvények támogatására irányuló 1.1-es 43/PRV/2019 számú nyertes pályázat tette lehetővé. A három napos Téli iskolázásra január 15 és 17 között került sor Modor városának neves szállodájában, a Zochova chata hotelben, melyen közel 50 gazdálkodó vett részt.
Első alkalommal rendeztek Mezőbándon disznótoros fesztivált. A rendezvény ötletadói a Székely Gazdaszervezet Egyesületének falugazdászai, Bartha Mihály és Sikó László, amelynek ötletét a hasonló események tapasztalatai alapján merítették. Nyolc község csapata nevezett be a versenyre, 10-12 tagúak voltak a csapatok.
Tovább a teljes cikkreVegyes érzésekkel zárták a gazdálkodók a 2023-as évet, mely számos újdonsággal, módosult szabályokkal, változatos időjárással és piaci áringadozással volt tele.
Tovább a teljes cikkre„A misebornak a szőlő terméséből készült, természetes és nem romlott bornak kell lennie” (924. k. 3§.). Az Egyházi Törvénykönyv előírását idézve szerveztük meg első alkalommal a miseborok találkozóját. A tizenkét magyarországi és erdélyi borász részvételével megtartott találkozónak a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség adott otthont január 23-25. között.
Tovább a teljes cikkreA munka ugyan nem állt meg, de egyfajta évzáróként tartott gálát tavaly decemberben a szatmárnémeti Megmaradás Házában a Partiumi Falugazdász Hálózat. A rendezvényközpont nagyterme megtelt, számos érdeklődő vett részt az eseményen, na meg azok a gazdák, akik munkáját vagy önkéntes segítségét díjazta a hálózat.
Tovább a teljes cikkre