Hírek

Erdély-szerte szorgalmazzák a gazdaképzést

Publikálva: 2019. október 10.

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros szervezete (RMGE Maros) Erdély viszonylatában is kiemelkedő érdekvédelmi munkát végez. Felnőttképző tanfolyamjait több ezer gazda végezte el, gazdakörei számos településen gazdaszövetkezetet működtet. Fazakas Miklós nyárádkarácsoni zöldségtermesztő agrárvállalkozóval, a szervezet elnökével beszélgettünk. (Erdélyi Napló)

Tovább a teljes cikkre

Tanévnyitó a Rákóczi Főiskola Nagydobronyi Szakképzési Központjában

Publikálva: 2019. október 9.

Ünnepi tanévnyitót tartott a Nagydobronyi Szakképzési Központ a község református templomában október 7-én.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RFKMF) a Mátészalkai Szakképzési Centrummal, valamint a Baross László Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal kötött együttműködése alapján 2019 szeptemberében közös képzéseket indított Nagydobronyban.
Hét szakon – autószerelő, villanyszerelő, hegesztő, mezőgazdasági gépésztechnikus, szakács, fodrász, kozmetikus – 95 diák kezdte meg tanulmányait a szakképzési központban.

Tovább a teljes cikkre

A Kárpát-medencei kincsei is bemutatkoztak az idei évi OMÉK-on

Publikálva: 2019. október 8.

2019. szeptember 26-29. között 79. alkalommal került megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (a továbbiakban: OMÉK). Ez a rendezvény Európában történelmileg a legrégebbi, Magyarországon pedig a legnagyobb agrárgazdasági kiállítás, amely a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar mellett a Kárpát-medence magyar agrárvállalkozásai számára is lehetővé tette a bemutatkozást.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres a Kárpát-medencei Falugazdász Program

Publikálva: 2019. október 2.

Hatékony és eredményes az Agrárminisztérium által második éve működtetett Kárpát-medencei Falugazdász Program. A falugazdászok felkészült, tapasztalt és alapos munkát végző szakemberek, akikhez egyre nagyobb számban fordulnak a gazdák a problémáikkal - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében szervezett szakmai konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Külhoni magyarokkal foglalkozó honlap indult

Publikálva: 2019. szeptember 25.

Külhoni magyarok elnevezéssel új honlapot indít Magyarország Kormánya.
Az internetes felület célja, hogy újszerű módon mutassa be az anyaország határain kívül élő magyar közösségek életét és Magyarország értük végzett munkáját.

Tovább a teljes cikkre

Harmincadik alkalommal rendezték meg Aradon az Agromalim Expót

Publikálva: 2019. szeptember 16.

Rekordszámú, összesen 22 magyarországi partnerének biztosított bemutatkozási ehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft az idén harmincadik alkalommal megrendezett aradi Agromalim agrár- és élelmiszeripari szakkiállításon.

Tovább a teljes cikkre

XI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Publikálva: 2019. szeptember 16.

Minden korosztály megtalálta örömét, kedvenc ízét az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett fesztiválon.

Tovább a teljes cikkre

I. Gömöri Regionális Szántóverseny Harmacon

Publikálva: 2019. szeptember 3.

Nagyon jól sikerült az I. Gömöri Regionális Szántóverseny, mely a Magyar Szántóverseny Egyesület szakmai segítségével valósult meg Harmacon.

Tovább a teljes cikkre

Bejön a vidék - helyi termékek boltja

Publikálva: 2019. augusztus 28.

Kolozsváron immár rendszeres nyitva tartással áll a vásárlók rendelkezésére a helyi termékek boltja!

Tovább a teljes cikkre

Állami kitüntetést kapott Hidi LÁszló

Publikálva: 2019. augusztus 28.

Augusztus 20. alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést vehetett át Hidi László, a "Pro Agricultura Carpatica" Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány elnöke.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció