Magyarok Kenyere a Partiumban

Publikálva: 2023. augusztus 10.

Az összetartozás kifejezéseként egybetöltötték a Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros magyar lakta térségeiből felajánlott kenyérbúza-adományokat a partiumi falugazdászok és a szilágysági gazdaküldöttek. A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program részét képező partiumi búzaösszeöntő ünnepségnek – mely egyúttal Szilágy megyei búzaösszeöntő ünnepség is volt – idén Sarmaság adott otthont.

Partiumi-, és egyúttal Szilágy megyei búzaösszeöntő ünnepségre gyülekeztek július 23-án, vasárnap délután Sarmaságon, az egykori Kemény-kúria udvarán a Partiumi Falugazdász Hálózat és a szilágysági magyar gazdaközösség tagjai.

Az ünnepséget – ami keretében, az összetartozás jegyében a Partium különböző tájegységeiből származó búzát öntötték össze a küldöttek – Szilágy megye elöljárói, település-vezetői, parlamenti képviselői és kormányzati tisztviselői mellett Veres Judit Ágnes, az Agrárminisztérium Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának kormányfő-tanácsosa, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MAGOSZ és Magyarok Kenyere Alapítvány részéről Horváth Vivien, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program anyaországi program-igazgatója is megtisztelte jelenlétével.