Hírek

2019. szeptember 16. 14:02

Harmincadik alkalommal rendezték meg Aradon az Agromalim Expót

Rekordszámú, összesen 22 magyarországi partnerének biztosított bemutatkozási ehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft az idén harmincadik alkalommal megrendezett aradi Agromalim agrár- és élelmiszeripari szakkiállításon.

2019. szeptember 16. 9:02

XI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Minden korosztály megtalálta örömét, kedvenc ízét az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett fesztiválon.

2019. szeptember 3. 10:34

I. Gömöri Regionális Szántóverseny Harmacon

Nagyon jól sikerült az I. Gömöri Regionális Szántóverseny, mely a Magyar Szántóverseny Egyesület szakmai segítségével valósult meg Harmacon.

2019. augusztus 28. 12:05

Bejön a vidék - helyi termékek boltja

Kolozsváron immár rendszeres nyitva tartással áll a vásárlók rendelkezésére a helyi termékek boltja!

2019. augusztus 28. 11:44

Állami kitüntetést kapott Hidi LÁszló

Augusztus 20. alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést vehetett át Hidi László, a "Pro Agricultura Carpatica" Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány elnöke.

2019. augusztus 12. 15:32

Összeöntötték a búzát a gazdák Nemeshanyban

Mintegy 400 tonna búzát gyűjtöttek össze eddig Magyarországon a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. A kezdeményezés sikerének titka a gazdák jövőbe vetett hite - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Nemeshanyban.

2019. július 29. 8:36

Egység kell a közös agrárpolitikához

Meg kell őrizni a közös agrárpolitika forrásait, ehhez azonban az európai uniós tagállamok egységére van szükség – jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

2019. július 29. 8:34

Hosszú távon is biztosítani kell a magyar agrárium versenyképességét

Változások és heves viták várhatók az Európai Parlamentben az agrárium területén - jelentette ki Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, A közös agrárpolitika jelene és jövője című kerekasztal beszélgetésen.

2019. július 16. 16:20

Egy nyárádkarácsoni gazda története: mitől ízletes a paradicsom?

Világszínvonalú intenzív zöldségtermesztési technológiát honosított meg a Nyárád mentén Fazakas Miklós nyárádkarácsoni gazda. A fólia alatt paradicsomot és paprikát termesztő agrárvállalkozó hidrokultúrás, tápoldatos rendszerben állít elő kiváló minőségű zöldségeket, a súlyos munkaerőhiány azonban gátolja a további fejlesztésekben.

2019. június 20. 16:22

A Prosperitati Alapítvány hetedik pályázati köréről tartottak ismertetőt Magyarkanizsán

2019.06.18-án a magyarkanizsai Művészetek Házában tartották meg a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati köréről szóló tájékoztatót, amelynek keretében az alapítvány és a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői vázolták fel az anyaország által kínált támogatási lehetőségeket. A résztvevők emellett első kézből értesülhettek az újdonságokról, valamint kérdéseket is feltehettek a vendégeknek.