Hírek

2019. június 3. 14:02

A vajdasági gazdaságfejlesztési program eddig megközelítőleg 2 ezer munkahely megnyitását generálta

A kormány támogatásával és a Prosperitati Alapítvány közreműködésével megvalósuló vajdasági gazdaságfejlesztési program első ciklusában 23 nagyléptékű fejlesztés valósult meg, ebből 10 mezőgazdasági-feldolgozó üzem, 13 pedig egyéb ipari ágazatokat lefedő beruházás – mondta el Szabadkán ifj. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

2019. május 31. 15:01

Új mezőgazdasági fejlesztések átadása Vajdaságban

A Prosperitati Alapítvány szervezésében három kiemelt jelentőségű mezőgazdasági fejlesztést adtak át 2019.május 30-án Vajdaságban.

2019. május 28. 13:59

Székelyföldön hatalmas az érdeklődés a de minimis támogatások iránt

Nagy az érdeklődés a magyarországi finanszírozású de minimis típusú támogatások iránt. Nem hivatalos információk szerint eddig közel tízezer székelyföldi gazda regisztrált a pályázáshoz. A beérkezett igények magas száma és a pénzügyi keret jelentős túllépése miatt a programban való részvételhez szükséges regisztrációt 2019.05.29-én 16.00-kor lezárják.

2019. május 27. 15:48

Tájékoztató a Székelyföldön újonnan kiírt pályázati felhívásról

Célunk, hogy a székelyföldi gazdatársadalom minél szélesebb körben értesüljön a pályázati lehetőségekről. Ennek érdekében hasznos információkat közlünk a Pro Economica Alapítvány közvetítésével kiírt de minimis típusú támogatásokról.

2019. május 24. 10:49

Tíz új pályázatot írtak ki a vajdasági gazdaságfejlesztési program második szakaszában

Egyebek mellett falusi házvásárlásra, földvásárlásra, növénytermesztésre, állattenyésztésre és idegenforgalmi fejlesztésekre pályázhatnak a Vajdaságban élő magyar állampolgárok a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának második ciklusában - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke 2019. május 23-án Nagybecskereken.

2019. május 20. 10:09

Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program új fejezetét jelentette be Magyar Levente államtitkár

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2019. május 18-án, az AgroMania mezőgazdasági vásár megnyitóján jelentette be, hogy a gazdaságfejlesztési programot Erdélyben lebonyolító Pro Economica Alapítvány a következő napokban hirdeti meg a székelyföldi kis összegű vissza nem térítendő támogatások programját, amellyel a térség valaha volt legnagyobb koncentrált mezőgazdasági fejlesztése jöhet létre.

2019. május 17. 13:49

Véget ért a székelyföldi falugazdászok képzésének első szakasza

Harmadik és egyben utolsó állomásához érkezett a székelyföldi Falugazdász-hálózat képzéssorozata.

2019. május 13. 13:07

A húsmarhatenyésztés a IV. Agrárakadémia témája

Május 15-én 11:00 órai kezdettel Csanáloson, a helyi kultúrotthonban tartják a következő Agrárakadémiát. A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanáccsal partnerségben az idei évben szervezett már nagyszabású és nagy érdeklődésre számot tartó informáló rendezvényeket növénytermesztők és méhészek számára, ez alkalommal pedig a húsmarhatartás kapcsán hangzanak el igazán hasznosnak ígérkező előadások.

2019. május 11. 14:16

A külhoni magyarság fennmaradásának záloga a mezőgazdaság

A külhoni magyarság szülőföldön való megtartása, a magyar-magyar párbeszéd erősítése, valamint a kárpátaljai gazdálkodók naprakész tudással és korszerű ismeretekkel való ellátása érdekében az Agrárminisztérium hatékony és eredményes Falugazdász Programot működtet Kárpátalján – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nagydobronyban, a „III. Magyarnak maradni szülőföldemen” konferencián.

2019. május 10. 11:46

Orbán Viktor takarmánykeverő üzemet adott át Kerelőszentpálon

Magyarország arra fordítja az erejét, hogy erősítse a közép-európai együttműködést, és mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik - mondta Orbán Viktor pénteken a romániai Kerelőszentpálon.