Hírek

2020. augusztus 17. 14:03

Országos Népművészeti Fesztivál lesz Zselízen

Az idei évben immáron 54. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Népművészeti Fesztivál, a Felvidék népművészetének ünnepe, amely sokszínű programkínálatával várja a Zselízre látogatókat, a Schubert parkban erre az alkalomra kialakított sokadalmi tereken.

2020. augusztus 17. 13:50

A szlovák mezőgazdasági miniszter, Ján Mičovský büszke a csallóköziekre

Elbűvölték Ján Mičovský mezőgazdasági minisztert a dunaszerdahelyi járásbeli zöldségtermesztők. A miniszter augusztus 14-i látogatása során több családi vállalkozást is megtekintett, tankönyvbe illő példaként beszélt a gazdákról, szerinte az ő tevékenységüknek is köszönhetően lehet önellátó Szlovákia élelmiszeripara.

2020. augusztus 17. 12:39

A Garam és az Ipoly mentén is gyűjtik a búza adományokat a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program keretében

A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program lényege a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása, melynek keretén belül a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók, amit rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek és intézmények között osztanak szét megőrölve, liszt formájában.

2020. augusztus 13. 8:57

Elhelyezték a Kárpát-medence Aratókoszorúját a Szent István bazilikában

A Kárpát-medence Aratókoszorúja a Szent István-bazilikában 2020. augusztus 12-én. A magyar nemzet összetartását szimbolizáló, 800 búzakalászból készült díszes aratókoszorút idén hajdúnánási gazdasszonyok fonták a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program részeként.

2020. augusztus 4. 10:02

Mobil bolttal reklámozzák a Szatmári Termék védjegyet Szatmárnémetiben

Augusztus 3-tól kezdődően a hét folyamán a szatmárnémeti 16-os lakónegyedben, a Sănătății utcai Csend Parkban állomásozik a Szatmári Termék mobil boltja, ahol ízletes mézet és friss zöldségeket lehet vásárolni naponta 16-19 óra között. Az akció célja a Szatmári Termék védjegy megismertetése, hogy a vásárlók választhassák a helyi gazdálkodók portékáját a multik által forgalmazott, sokszor külföldről behozottak helyett.

2020. augusztus 3. 14:55

Magyarok Kenyere

Összeöntötték az idén tízéves Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programjában a felajánlott búzát pénteken, a történelmi Magyarország közepén, Szarvason.

2020. július 28. 14:34

I. Partiumi Búzaösszeöntő Ünnepség

Négy partiumi megye falugazdászai és gazdái jelenlétében szervezték meg július 26-án az I. Partiumi Búzaösszeöntő Ünnepséget, amelyen összeöntötték a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében összegyűjtött adománybúzát, a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület szervezésében.

2020. július 27. 8:16

Szakmai tájékoztatót tartott az RMGE Maros Szervezet Héderfáján

A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Maros Szervezet a Kis-Küküllő menti Héderfáján tartott szakmai bemutatót, a Szülőföldön Okosan! – program keretében.

2020. július 20. 14:03

Felvidéken elindult a Digitális Jólét Program (DJP)

Ollári Adrianna, a Szlovákiai Agrárkamara falugazdászának beszámolója:

2020. július 20. 13:50

Szalacson kerül sor az első partiumi búzaösszeöntésre

Idén, a Nemzeti Összetartozás Évében Kárpát-medence szerte ismét összefognak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat.