Tartalmas csapatépítő napokat töltöttek együtt a Kárpát-medencei külhoni falugazdász hálózat falugazdászai a gyógyvizéről híres Harkány üdülő településen. A csapatépítő napok egyik fő programja a Harkánytól mintegy húsz percnyire található Bóly Zrt. Csípőteleki tehenészeti telep meglátogatása volt.

A Bóly Zrt. a BONAFARM agrár csoporthoz tartozik, amely Magyarország területén végez mezőgazdasági elsődleges termelést és élelmiszer gyártást. A bólyi farmon jelenleg több mint 3000 db fejős tehénnel történik a magas színvonalú tejtermelés.

A telephelyre érkezve a cég vezetői és a telephely vezetői fogadtak minket, akik csoportokra osztva bemutatták a gazdaság szívét-lelkét. A gyülekező a központi épületnél volt, ahol az adminisztrációs épület és maga a fejőház található. A fejőház technológiát a Bou-matic biztosítja egy 77 férőhelyes karusszel fejőgép által. Minimális emberi munkával naponta háromszor történik meg a fejés, amely így 21 órát vesz igénybe. Minden fejés után a fejőrendszernek a fertőtlenítése és esetleges karbantartása folyik. Látogatásunkkor a Bou-matic munkatársai éppen a fejőgépek tejszűrőit cserélték és ellenőrzéseket végeztek. A telephely nagysága miatt a fejőgép zavartalan üzemeltetésének biztosításához a szerkezet minden alkatrész darabja a telephelyen megtalálható, s így azonnal kijavíthatóak az esetleges meghibásodások. A napi megfejt tejmennyiség átlagban a 100.000. liter nagyságrendű.