Ropogós stangli és aromás sajtfalatok egy üde nyári borozáshoz – ezt találták azok, akik ellátogattak a Pro Agricultura Egyesület, az 1568 Bistro és a Kalotaszegi Finomságok közös standjához augusztus 14-20. között a Kolozsvári Magyar Napok borutcájába.


A Kolozsvári Magyar Napok borutcájának hagyományos helyszíne, a Fogoly utca (Potaissa), idén is jobbnál jobb borászatok standjaival csalogatta a 14. Kolozsvári Magyar Napok közönségét. A Kárpát-medence borászai itt gyűltek össze szerdától vasárnapig 10:00-22:00 óra között, hogy bemutassák termékeiket a kincses város közönségének. Az egésznapos vásárba csatlakozott a Pro Agricultura Egyesület is: az 1568 Bistro-val és a Kalotaszegi Finomsággal együtt nyitották meg a Borkorcsolya standjukat, ahol helyi termelők kiváló alapanyagiból készült ínycsiklandó borkorcsolyákat kóstolhattak a résztvevők. 


A célunk az volt, hogy bemutassuk az ide látogatóknak a helyi, Kolozs megyei termelőket és az általuk elkészített, megtermelt különböző finomságokat. A legfontosabb jelző itt az, hogy »helyi«, minden terméket, nem csak  a borkorcsolyáinkat, hanem akár a forgalmazott borokat vagy éppen a kézműves konyakokat is mind Kolozsváron vagy Kolozsvár környékén készítették” – nyilatkozta Antal Géza, a Pro Agricultura Egyesület elnöke.