Hírek

2018. szeptember 17. 8:34

XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozó és Szakmai Fórum Aradon

Az agrártárca kiemelt célkitűzése, hogy hozzájáruljon az anyaország határain kívül élő magyarok szülőföldön való érvényesüléséhez - hangsúlyozta Farkas Sándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Aradon, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete által szervezett XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozón és Szakmai Fórumon.

2018. augusztus 24. 13:22

Sikeres volt az V. kárpátaljai Turul Expo

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége idén ötödik, jubileumi alkalommal szervezte meg nemzetközi termékkiállítását és vásárát, a Turul Expót.

2018. augusztus 21. 9:04

Újabb tanulmányutat szervezett a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

A Szövetség tagjai 2018. augusztus 14-én, Dombóvárra az Agrár-Béta Kft-be látogathattak el.

2018. augusztus 15. 15:55

Ősszel újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szeptember 20-21 között Mezőhegyesen, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket. A belépés díjmentes.

2018. augusztus 15. 15:50

Gyógynövénytermesztő tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE)

Újabb különleges tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE), ahol most a gyógynövénytermesztő szakértők utánpótlásán van a hangsúly. A két félévig tartó kurzus célja, olyan szakemberek képzése, akik a szakirányú továbbképzés elvégzését követően képesek helytállni a gyógynövény ágazat különböző területein, legyen szó gyógynövénytermesztésről és feldolgozásról, gyógytermék előállításról vagy akár egészségturizmusról.

2018. augusztus 15. 15:44

Anyaországi szakmai tanulmányúton vettek részt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége tagjai

A Szövetség tagjai az egynapos tanulmányút keretében 2018. augusztus 09-én Lajosmizsére és Kunadacsra látogathattak el.

2018. augusztus 15. 15:37

Beszámoló az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete 2018. júliusi tevékenységéről

Agrokézdiszék mezőgazdászok Egyesülete
2018.07.hó

2018. augusztus 9. 9:51

Kárpát-medencei búzaösszeöntő ünnep Mezőgecsén

A határon túli magyar régiók közül elsőként Kárpátalját érte az a megtiszteltetés, hogy megrendezhette a Kárpát-medencei búzaösszeöntő ünnepséget. A Beregszász melletti Mezőgecsén egy nagy hordóba öntöttek egy-egy jelképes mennyiséget a magyarországi megyékből és településekről, valamint a Partiumból, Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről, Vajdaságból, Baranya-háromszögből, valamint Kárpátaljáról adományozott kenyérgabonából. A 2010-ben Pécsről indult Magyarok Kenyere program a magyar nemzet összetartozását szimbolizálja és egyre jelentősebb annak karitatív szerepe is, Kárpátalján az állam által nem támogatott egyházi líceumokat és gyermekotthonokat látják el egész évre elegendő liszttel.

2018. augusztus 9. 9:34

Határon túli családszervezetek támogatására írnak ki pályázatot

Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot ősszel a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága - jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár Egerben.

2018. augusztus 7. 12:32

Minden magyar, így az erdélyi mezőgazdaság versenyképességének növelése is a feladatunk

Nagy István agrárminiszter három napos erdélyi útja során egy vágópontot adott át Csíkcsomortánban, egyeztetett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetőivel, erdélyi gazdaszervezetek vezetőivel, valamint részt vett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén a XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.