Hírek

2017. augusztus 23. 8:52

Két külhoni gazdaszervezet vezetője is miniszteri kitüntetésben részesült

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

2017. augusztus 15. 10:28

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit; a magyar kormány által biztosított 500 millió forintos keretből 155 családi vállalkozás nyert támogatást.

2017. augusztus 15. 8:48

135 éves a Zentai Gazdakör

Fennállásának 135. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartott a Zentai Gazdakör a városháza nagytermében, Zentán. Az ünnepi beszédek mellett bemutatták a 135 éves a Zentai Gazdakör (1882-2017) című kiadványt is, melyet a szerző, Táborosi László helytörténész ismertetett.

2017. augusztus 14. 9:24

Agrárkonferencia Székelykeresztúron

A “Kárpát-medencei fiatal gazdálkodók öko-bio konferenciája” program 2017. augusztus 10. – 13. között immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Székelykeresztúron, a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete és az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete szervezésében. A résztvevők Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból érkeztek.

2017. augusztus 10. 11:24

Egyre erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között

Egyre élőbb és erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között: nemcsak a kormányzatok, illetve a politikai szervezetek, de a különböző kutatócsoportok és intézmények között is - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Lakitelek Népfőiskolán zajló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen.

2017. augusztus 10. 11:03

Felvidéken is gyűlnek az adományok a Magyarok Kenyere Program keretében

A nemzeti összefogás jelképe is egyben a Magyarok Kenyere program, amely keretében már több éve gyűjtik a búzát az adakozó gazdáktól a Kárpát-medence magyarlakta térségeiben. Az így felajánlott búzát liszt formájában osztják szét a rászorulók között. A határokat átívelő magyar jótékonysági esemény egyik ünnepélyes átadójára került sor Csallóköz csücskében, Gútán.

2017. augusztus 10. 11:00

Csiszárfürdői kalákát rendezett az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete

A múlt héten megtartott egyhetes csiszárfürdői kalákát a Johann Taierling által vezetett Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete szervezte meg a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. Az idei, sorban az ötödik kalákán az Erdélyért Egyesület Baja környéki tagjai vettek részt.

2017. augusztus 10. 10:56

A Nemzeti Vágta előfutama Muravidéken

A II. Muravidéki Vágtát idén Hosszúfaluban rendezték meg nagyszámú lovas versenyzővel és rengeteg látogatóval, akik érdeklődve követték az izgalmas versenyeket. Idén nyolc magyarlakta település versenyzője és hat szlovén lovas küzdött meg azért, hogy a budapesti Nemzeti Vágta nemzetiségi és nemzetközi futamaiból a középdöntőbe jusson.

2017. augusztus 10. 10:45

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott

A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

2017. augusztus 9. 13:18

Keresd a helyit! Maros megyében is

Erdély minden részének megvan a jellegzetes ízvilága, termékei, amelyek minőségi alapanyagokat jelentenek bárhol és bármely étkezéshez. A közvetlenül a termelő kertjében leszedett friss zöldségek és gyümölcsök, az istállóból éppen kihozott frissen fejt tej vagy az abból készült sajttermék vagy éppen a közeli erdő szélén sorakozó kaptárokból származó méz még a leghétköznapibb étkezést is kulináris élvezetté tudja varázsolni.