Hírek

2018. október 30. 15:37

A biztos megélhetést, a helyben maradást segíti a LEADER program

Az Agrárminisztérium számára kiemelt jelentőségű a vidéki térségben található munkahelyek megőrzése, amelyek biztos megélhetést jelentenek, valamint helyben maradásra ösztönzik a mezőgazdaságból élő lakosságot. A LEADER program keretében hozzáférhető támogatások is ezt a célt szolgálják – jelentette ki Farkas Sándor parlamenti államtitkár az erdélyi Mezőpetriben tartott Leader Napok rendezvényen.

2018. október 30. 15:35

Határtalan együttműködés a Leader program keretében

Egy nemzet összetartozásának erejét a közös célkitűzések, az azokat megvalósító kollektív programok, projektek határozzák meg, amelynek támogatása kiemelt fontosságú - hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Csíkszeredában rendezett Vidékfejlesztési Konferencián.

2018. október 30. 15:22

November közepén ülésezik a diaszpóratanács és a Magyar Állandó Értekezlet

2018. november 15-én tartja tanácskozását a Magyar Diaszpóra Tanács, másnap a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) plenáris ülését rendezik Budapesten, a Várkert Bazárban - mondta el a nemzetpolitikai államtitkár. Mindkét eseményen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök.

2018. október 30. 15:15

A Vajdaság a legjobban felkészült külhoni régió

A magyar kormány külhoni programjainak megvalósítása szempontjából a Vajdaság a legjobban felkészült és a legprecízebben dolgozó régió, ahol nem kell attól tartani, hogy olyan célokat határoznak meg, amelyeket nem lehet teljesíteni, illetve a támogatott célok ne működnének - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Zentán.

2018. szeptember 17. 8:34

XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozó és Szakmai Fórum Aradon

Az agrártárca kiemelt célkitűzése, hogy hozzájáruljon az anyaország határain kívül élő magyarok szülőföldön való érvényesüléséhez - hangsúlyozta Farkas Sándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Aradon, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete által szervezett XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozón és Szakmai Fórumon.

2018. augusztus 24. 13:22

Sikeres volt az V. kárpátaljai Turul Expo

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége idén ötödik, jubileumi alkalommal szervezte meg nemzetközi termékkiállítását és vásárát, a Turul Expót.

2018. augusztus 21. 9:04

Újabb tanulmányutat szervezett a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

A Szövetség tagjai 2018. augusztus 14-én, Dombóvárra az Agrár-Béta Kft-be látogathattak el.

2018. augusztus 15. 15:55

Ősszel újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szeptember 20-21 között Mezőhegyesen, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket. A belépés díjmentes.

2018. augusztus 15. 15:50

Gyógynövénytermesztő tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE)

Újabb különleges tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE), ahol most a gyógynövénytermesztő szakértők utánpótlásán van a hangsúly. A két félévig tartó kurzus célja, olyan szakemberek képzése, akik a szakirányú továbbképzés elvégzését követően képesek helytállni a gyógynövény ágazat különböző területein, legyen szó gyógynövénytermesztésről és feldolgozásról, gyógytermék előállításról vagy akár egészségturizmusról.

2018. augusztus 15. 15:44

Anyaországi szakmai tanulmányúton vettek részt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége tagjai

A Szövetség tagjai az egynapos tanulmányút keretében 2018. augusztus 09-én Lajosmizsére és Kunadacsra látogathattak el.