Hírek

Két külhoni gazdaszervezet vezetője is miniszteri kitüntetésben részesült

Publikálva: 2017. augusztus 23.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Tovább a teljes cikkre

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Publikálva: 2017. augusztus 15.

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit; a magyar kormány által biztosított 500 millió forintos keretből 155 családi vállalkozás nyert támogatást.

Tovább a teljes cikkre

135 éves a Zentai Gazdakör

Publikálva: 2017. augusztus 15.

Fennállásának 135. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartott a Zentai Gazdakör a városháza nagytermében, Zentán. Az ünnepi beszédek mellett bemutatták a 135 éves a Zentai Gazdakör (1882-2017) című kiadványt is, melyet a szerző, Táborosi László helytörténész ismertetett.

Tovább a teljes cikkre

Agrárkonferencia Székelykeresztúron

Publikálva: 2017. augusztus 14.

A “Kárpát-medencei fiatal gazdálkodók öko-bio konferenciája” program 2017. augusztus 10. – 13. között immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Székelykeresztúron, a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete és az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete szervezésében. A résztvevők Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból érkeztek.

Tovább a teljes cikkre

Egyre erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között

Publikálva: 2017. augusztus 10.

Egyre élőbb és erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között: nemcsak a kormányzatok, illetve a politikai szervezetek, de a különböző kutatócsoportok és intézmények között is - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Lakitelek Népfőiskolán zajló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen.

Tovább a teljes cikkre

Felvidéken is gyűlnek az adományok a Magyarok Kenyere Program keretében

Publikálva: 2017. augusztus 10.

A nemzeti összefogás jelképe is egyben a Magyarok Kenyere program, amely keretében már több éve gyűjtik a búzát az adakozó gazdáktól a Kárpát-medence magyarlakta térségeiben. Az így felajánlott búzát liszt formájában osztják szét a rászorulók között. A határokat átívelő magyar jótékonysági esemény egyik ünnepélyes átadójára került sor Csallóköz csücskében, Gútán.

Tovább a teljes cikkre

Csiszárfürdői kalákát rendezett az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete

Publikálva: 2017. augusztus 10.

A múlt héten megtartott egyhetes csiszárfürdői kalákát a Johann Taierling által vezetett Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete szervezte meg a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. Az idei, sorban az ötödik kalákán az Erdélyért Egyesület Baja környéki tagjai vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Vágta előfutama Muravidéken

Publikálva: 2017. augusztus 10.

A II. Muravidéki Vágtát idén Hosszúfaluban rendezték meg nagyszámú lovas versenyzővel és rengeteg látogatóval, akik érdeklődve követték az izgalmas versenyeket. Idén nyolc magyarlakta település versenyzője és hat szlovén lovas küzdött meg azért, hogy a budapesti Nemzeti Vágta nemzetiségi és nemzetközi futamaiból a középdöntőbe jusson.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott

Publikálva: 2017. augusztus 10.

A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

Tovább a teljes cikkre

Keresd a helyit! Maros megyében is

Publikálva: 2017. augusztus 9.

Erdély minden részének megvan a jellegzetes ízvilága, termékei, amelyek minőségi alapanyagokat jelentenek bárhol és bármely étkezéshez. A közvetlenül a termelő kertjében leszedett friss zöldségek és gyümölcsök, az istállóból éppen kihozott frissen fejt tej vagy az abból készült sajttermék vagy éppen a közeli erdő szélén sorakozó kaptárokból származó méz még a leghétköznapibb étkezést is kulináris élvezetté tudja varázsolni.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció