Hírek

Kitüntetést kapott Kastal László, a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés gyegyószentmiklósi igazgatója

Publikálva: 2018. március 20.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Kastal László, a Gyulafehérvári Caritas gyergyószentmiklósi részlegének igazgatója, a Szent Benedek Tanulmányi Központ vezetője.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a külhoni magyar családok éve program pályázati felhívása

Publikálva: 2018. március 8.

Megjelent a 2018 - a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni, a cél a családbarát vállalkozások támogatása - közölte Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

A vajdasági gazdaságfejlesztési program idén eléri a 250 millió eurós léptéket

Publikálva: 2018. március 8.

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja 2018-ban eléri a 250 millió eurós léptéket, ami azt jelenti, hogy betartották azt a 2015-ös ígéretet, amely szerint rövid idő alatt új jövőképet adnak a vajdasági magyarságnak, és a vajdasági magyar gazdaságot új alapokra helyezik - emelte ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Bácskossuthfalván, ahol a program újabb pályázatait hirdették meg.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: a kormány tevékenysége remélhetőleg hozzájárul az elvándorlás és az asszimiláció mérsékléséhez a külhoni magyarság körében

Publikálva: 2018. március 6.

Reményének adott hangot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Topolyán, hogy a magyar kormány tematikus éveinek, valamint a vajdasági gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően mérsékelhető lesz az elvándorlás és az asszimiláció, valamint minél több magyar fog visszatérni a Vajdaságba, hogy ott találjon boldogulást.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a 2018 a külhoni magyar családok éve program Kárpát-medencei körútja

Publikálva: 2018. március 6.

2018. március 1-jén hivatalosan is elindult a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által koordinált 2018 a külhoni magyar családok éve program Kárpát-medencei körútja.

Tovább a teljes cikkre

Agrárkonferenciát tartottak a partiumi gazdák Szalacson

Publikálva: 2018. március 5.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) március 3-án, szombaton agrárkonferenciát szervezett a szalacsi művelődési házban, melyen érmelléki, hegyközi és más bihari településekről érkező gazdák mellett Szatmár megyei és szilágysági mezőgazdászok és állattenyésztők is képviseltették magukat.

Tovább a teljes cikkre

Megalakult a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete

Publikálva: 2018. március 1.

A fiatal vállalkozók által létrehozott szervezet célja a vállalkozói tapasztalatok megosztása egymással és üzletkötési lehetőségek felkutatása. Az egyesület elnöke Méhes Béla lett.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent az Erdélyi Napló legfrissebb száma

Publikálva: 2018. február 28.

Az aktuális lapszám jobb oldalon a kapcsolódó anyagoknál tölthető le.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

Publikálva: 2018. február 20.

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.

Tovább a teljes cikkre

A határon túliak ügye nem lehet kampánytéma

Publikálva: 2018. február 20.

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció