Hírek

VI. Kárpát-medencei Összefogás Fórum előadásai

Publikálva: 2017. december 14.

Tisztelt Együttműködő Partnerek!

Tovább a teljes cikkre

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Publikálva: 2017. december 12.

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben gazdag, új esztendőt kívánunk!

Tovább a teljes cikkre

Tízszeresére nőtt a nemzetpolitikára fordított összeg

Publikálva: 2017. december 11.

Az elmúlt években több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitikára fordított összeg: míg 2009-ben csupán 9,1 milliárdot, az idén és jövőre - beleértve a gazdaságfejlesztésre fordított forrásokat is - már 100-100 milliárd forintot fordítanak a nemzetpolitikai célok megvalósítására - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a Nemzetpolitikai Államtitkárság

Publikálva: 2017. december 11.

Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a Nemzetpolitikai Államtitkárság - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Kárpát-medencei Falugazdász Program indul a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában

Publikálva: 2017. december 11.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelten fontosnak tartja az anyaországi és a külhoni magyar gazdák közötti együttműködés támogatását, a kapcsolatépítést és a tudástranszfert – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a VI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon tartott beszédében.

Tovább a teljes cikkre

Minisztériumi ösztöndíj a tehetséges külhoni egyetemistáknak

Publikálva: 2017. november 22.

A Kárpát-medencei anyanyelvi oktatás és képzés a szülőföldön történő érvényesülés záloga – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tartott ösztöndíj átadó ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Gyakorlattal és elmélettel egybekötött újabb farmerképzések az RMGE MAROS-nál

Publikálva: 2017. november 20.

A Románia Magyar Gazdák Egyesülete Maros Szervezet (RMGE MAROS) három új felnőttképzési kurzust indított el, nagykultúra, állattenyészés, valamint zöldség- és gyümölcstermesztés ágazatban.

Tovább a teljes cikkre

Meg kell teremteni a határon túli közösségek megerősödésének a lehetőségét

Publikálva: 2017. november 18.

Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a magyar közösségek a határon túl is megerősödjenek, ilyen lehetőség a Kárpát-medencei egységes felsőoktatási tér is, amelynek a létrehozására törekszik a magyar kormány - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 18-án, szombaton Szabadkán, ahol átadta a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- Kulturális Központ (VM4K) új épületét.

Tovább a teljes cikkre

IX. Bejön a vidék! - helyi termelői vásár Kolozsváron

Publikálva: 2017. november 17.

November 11.-12 között immár kilencedik alkalommal szervezte meg a Bejön a vidék! helyi termelői vásárt Kolozsváron, az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete.

Tovább a teljes cikkre

Félmilliárd a diaszpóra szervezetek és a hétvégi iskolák támogatására

Publikálva: 2017. november 17.

Összesen félmilliárd forintos kerettel hirdet pályázatot a nemzetpolitikai államtitkárság a hétvégi iskolák és a diaszpórában működő szervezetek számára - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján. Mindkét pályázatra 2018. január 15-ig lehet jelentkezni.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció