„Minden gyermek azt az üzenetet hozza, hogy Isten még nem csüggedt el.” (Rabindranath Tagore)

Takács Balázs vagyok, 2021. Február 15.-én születtem, Kassán. Tévedés ne essék, nem kassai gyerek vagyok, azért születtem Kassán, mert Édesapám húga szülész-nőgyógyász szakorvos és Ő szeretett volna engem világra segíteni. Az én lakhelyem még jóval keletebbre Bodrogköz szívében fekszik, Királyhelmecen.

Itt élek magyar nemzetiségűként a családommal alig pár kilométerre a Sátoraljaújhelyi határátkelőtől. Édesanyám, Takács Parajos Krisztina, aki biológia-ökológia szakos tanárnő és a Szlovákiai Agrárkamara falugazdásza. Örömmel tölti el, hogy a Bodrogközben az anyanyelvén segítheti a gazdák munkáját. Anyukám gazdálkodó családból származik, a föld szeretete, a föld megművelése mindig is fontos értékként jelent meg a családjában.
Anyukám apukája, az én nagyapám szívvel-lélekkel mezőgazdász, szántóföldi növénytermesztéssel és szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik. A közeg, amiben anyukám felnőtt, hozzájárult, hogy kialakuljon a kötődése a mezőgazdasághoz, növényekhez, állatokhoz és a földhöz.

Édesapám, Takács Tibor vámtisztviselő, aki a munkája során vámkezelési és vámkötelezettség megállapítási eljárásokat vezet, és van még egy csodálatos bátyám, aki hat és fél évvel idősebb nálam és Tibor Benjáminnak hívják. Beni szeptembertől a Királyhelmeci magyar tannyelvű iskola nebulója lesz.

Nagyon szépen köszönjük a vándorbölcsőt, jelentem jó nagyokat szundítok benne. Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek eme nemes mozgalomnak.