2022. februán 10-én, délelőtt 10 órai kezdettel, a kúlai falugazdász iroda szervezésében, előadást tartott a magyrországi Precision Planting cég és szerbiai partnercége a Livona d.o.o. Az előadást a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ (Josip Kramer u. 45) kistermében tartottuk meg a kúlai és Kúla környéki termelők számára.

Az idei Téli Gazdafórum első előadásaként a magyarországi Precision Planting céget láttuk vendégül. Egy komoly szakmai előadást/prezentációt hallhattunk részükről, Szadeczki István előadásában, mely részletesen taglalta a precíziós gazdálkodás fontosságát, az ültetőkre szerethető, precíz munkavégzést elősegítő eszközök, felszerelések hadát, mellyel hatékonyabb és dinamikusabb munkálatokkal tudják növelni a terméshozamot a gazdák. Elemeire bontva a felszerelést, taglalta minden egyes alkatrész feladatát és előnyeit, külön kitérve a gyakorlati bemutatásra (bizonyos alkatrészeket személyesen is megfigyelhettek és átnézhettek a gazdák). Második előadónk a Livona d.o.o. volt, mely főképp a Trimble sorvezetőit mutatták be, illetve egyéb GPS-es megoldásokat, rendszereket, melyek elérhetőek Szerbia, illetve Vajdaság-szerte az ő kínálatukban.

Az előadást egy közös beszélgetés követte, amelynek során szorosabb kapcsolatot alakíthattak ki a termelők az előadókkal

2022.02.28, Kúla                                                 

(Turza Szabolcs, kúlai falugazdász)