Kislányunk, Léna, a családunk legújabb tagja, 2021.04.07-én látta meg a napvilágot, Léván. Mindenki izgatottan várta születését, legfőképpen bátyja, Bence, aki nemrég múlt el 3 éves.

Mindennapjainkat Felvidéken, a szlovák-magyar határtól nem messze található kis faluban, Szalatnyán éljük. A mezőgazdaság már az én gyerekkoromban is nagy szerepet játszott az életemben, nagyszüleimnek köszönhetően. Gazdálkodási tevékenységemet is szülőfalumban, Szalatnyán folytatom, melyben – mint minden másban is - feleségem, Lívi, nagy segítségem és támaszom.

Én, Pecsérke Andreas, a mezőgazdaság keretein belül – agrármérnökként - szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozom 50 hektáron, valamint a Szlovákiai Agrárkamara falugazdászaként tevékenykedem.

Felemelő érzés, hogy anyanyelvükön segíthetem a gazdák életútját. Feleségem, Pecsérke Lívia - biztonságtechnikai mérnökként - a községi hivatal adminisztratív dolgozójaként tevékenykedik.

Bár mindkettőnknek szívügye a munkája, most mégis időnk nagy részét a legnagyobb kincseinknek, a gyermekeinknek szenteljük.

Örömmel tölt el minket, hogy a vándorbölcső oly sok boldog és nyugodt órát eredményez kislányunknak. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy e mozgalom részesei lehetünk, és e bölcsőben ringathatjuk magyarrá gyermekünket.