A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés február végén, március elején szervezte meg „Tavaszi Képzéssorozat” címmel idei első oktatási napjait, több témában. A rendezvény mind a szervezet, mind a falugazdászok részéről folyamatos helytállást várt el, egy héten keresztül.

Közel két év után a járványügyi helyzet lehetővé tette, hogy ismét külföldi, svájci gazdák, szakemberek is tartsanak képzéseket, ők egy héten át álltak az érdeklődő gazdák rendelkezésére. Köbi Sturzenegger és Koni Suter már ismert, elismert nevek a székely gazdák számára. Rendkívül gyakorlatias képzéseket tartanak, amelyet akár a gazda már aznap tud hasznosítani.

A meghirdetett képzések iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés. Székelyföld, de egész Erdély különböző régióiból jöttek gazdák.

Az intenzív képzéssorozat alatt csaknem 300 gazda vett részt a különböző elméleti és gyakorlati előadásokon. Szó esett sajtkészítésről, szarvasmarhák körmének ápolásáról, tejről, fejőgépről, tejhigiéniáról, állattartásról, állatnemesítésről, törzskönyvezésről.

A Caritas a tavaszi képzéssorozatát tovább szeretné folytatni márciusban is, mert tudják, ez az az időszak, amikor a gazdaember, a tavaszi munkálatokat megelőzően szakít időt és szívesen vesz részt különböző képzéseken. További, új témakörök köré fogják a képzéseket szervezni a közeljövőben.