„A misebornak a szőlő terméséből készült, természetes és nem romlott bornak kell lennie” (924. k. 3§.). Az Egyházi Törvénykönyv előírását idézve szerveztük meg első alkalommal a miseborok találkozóját. A tizenkét magyarországi és erdélyi borász részvételével megtartott találkozónak a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség adott otthont január 23-25. között.

Házigazdaként dr. Kovács Gergely érsek és dr. Veres Stelian kanonok, gazdasági igazgató köszöntötte a rangos vendégeket, köztük a misebor-készítő Frey pincészetet, Frey Szabolcsot és feleségét, Anikót Mórról, Antalóczy Péter és Dezső László borászokat Tokajból. A meghívást elfogadta dr. Balla Géza is, akit méltán nevezhetünk a borászok körében „Gyurka bátyánk”-ként ismert dr. Csávossy György utódjának mind a borok iránti szeretet, mind az elhivatottság és szakmaiság vonatkozásában.