A Szlovákiai Agrárkamara és falugazdászai átfogó szakmai előadásokat szerveznek a felvidéki magyar gazdálkodók részére. A regionális magyar találkozókon az előadások fő témái az új Közös agrárpolitika, a 2023-2027 közötti támogatások és az Agro-ökológiai program feltételeinek ismertetése.

Április 4.-én került megrendezésre a királyhelmeci Majláth regionális múzeumban az a gazdatalálkozó, melyet a dél-kelet szlovákiai falugazdászok a Szlovákiai Agrárkamara megbízásából szerveztek abból a célból, hogy a helyi gazdákkal megosszák az új KAP támogatási rendszer legfontosabb elemeit.

A rendezvényen elhangzottak a legfrissebb információk a területalapú, agro-ökoschémák és a nem projekt alapú támogatásokról. Előadtak a Szlovákiai Agrárkamara falugazdászai: Takács Parajos Kriszta, Szabó Tamás és Ujlaky Jácint.

A rendezvényen 38 gazda vett részt, akik közül sokan kifejezték elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy egy hónappal az új támogatási kérelmek leadása előtt még mindig nincs minden tisztázva a szlovák agrárminisztérium oldaláról ezekkel kapcsolatban.

A falugazdászok hangsúlyozták, hogy a Szlovákiai Agrárkamara a gazdák rendelkezésére áll, segít az új információk átadásában, valamint a támogatási kérvényekkel kapcsolatosan felmerülő problémák orvoslásában is.