Február 8-án szombaton, a Vásártéri Otthonnál hagyományos disznótort szervezett a topolyai Gazdakör, az önkormányzat támogatásával. Összesen három sertést vágtak le, kettőt még előző nap, egyet pedig szombaton kora reggel, melyet böllérek közreműködésével, hagyományosan dolgoztak fel.

Többféle pörkölési módot is bemutattak, hagyományos receptek szerint készítették az ételeket, és mint régen, most is a sertés szinte minden részét felhasználták. A családok saját házuknál, hagyományos módon, egyre ritkábban vágnak disznót. Sokan inkább megbízzák a henteseket, vagy már kész hústermékeket vásárolnak. Ezért is lehet érdekes egy-egy hagyományos disznótor, ahol az érdeklődők végigkövethetik egy disznóvágás menetét, láthatják a régi eszközöket és módszereket, valamint megismerhetik az ehhez kötődő hagyományokat és babonákat. A vendégeket meleg teával, forralt borral és lepénnyel várták, majd a hagyományos disznótoros reggelit is megkóstolhatták az érdeklődők. A rendezvényt este disznótoros bállal zárták.A rendezvény főszervezőjeként bekapcsolódott a szervezésbe Slingár Irén topolyai falugazdászunk is.