Gál Attila
Szakterület: szarvasmarha, hús
+40 756 726 296
GBswLRfaxdFC8jNJYA0NzZ2FsLmF0dGlsYUBzemVrZWx5Z2F6ZGEucm8=
Tanulmányaimat Csíkszeredában a Nagy Imre Általános Iskolában és a Márton Áron Elméleti Líceumban végeztem, ezt követően a temesvári Bánsági Mezőgazdasági- és Állatorvostudományi Egyetem állatorvosi karán diplomáztam 2017-ben. Majd szintén a Bánsági Mezőgazdasági- és Állatorvostudományi Egyetem állattenyésztő mérnöki szakán szereztem diplomát. Jelenleg a Szent István Egyetem Ökológiai gazdálkodó szakirányú továbbképzési szakán vagyok utolsó éves hallgató.
Gyerekkoromtól kezdve állat közeli, falusi környezetben nevelkedtem, ahol a hétvégék és a szünidők nagyszüleimnél teltek, az akkori vegyes gazdaságokban, ahol főként a pirostarka szarvasmarhatartás dominált. Mindig is kedveltem a haszonállatokat, egyetemi tanulmányaim alatt is ezt a kategóriát próbáltam elmélyíteni, főként a szarvasmarha tenyésztést, technológiát és gyógyászatot. A Bánságban lehetőségem volt az egyetemmel párhuzamosan egy 350 létszámot számláló, főként angus farmot kisebb-nagyobb mértékben koordinálni, tenyésztés, takarmány, előállítás, etetés, állategészségügyi, adminisztratív és egyéb teendőket ellátva.
Az egyetem elvégzése után az előbb említett farmon volt lehetőségem a tanultakat és tapasztaltakat gyakorlatba ültetni, ahol bővült a fajták sora a galloway, limousin és még a magyar szürkével is. Estenként mélyvíznek bizonyuló helyzeteket sikerült jól megoldanom, tapasztalattá átgyúrnom, amely hozzájárult a különböző húshasznú szarvasmarhák tartási, tenyésztési bugyrainak megismeréséhez. Most mindezeket tudom hasznosítani falugazdász munkám során.