Népes közönséget mozgatott meg a Partiumi Falugazdász Hálózat és a Festum Varadinum közös szervezésű nagyváradi Borpart fesztiválja. A Sebes-Körös parti háromnapos rendezvényen – koncertek és változatos családbarát programok kíséretében – tizenegy borászat és egy pálinkamanufaktúra termékeit ízlelhette, ismerhette meg a nagyközönség.

A pénteki rajt után szombaton és vasárnap is zsúfolásig töltötték a standoknak otthont adó Sebes-Körös parti sétányt a nagyváradi borbarátok és a hangulatos koncertekre, színes programokra kilátogató családok. Ez alapján nyugodtan kijelenthető: óriási közönségsikert aratott a 31-dik Festum Varadinum rendezvénysorozatába illeszkedő, május 12-e és 14-e között tartott Borpart fesztivál.


 

A fesztivál keretében 12 – döntően az Érmellékről és a Nagyvárad környékéről érkezett – borászat és pálinka-manufaktúra kiváló minőségű nedűit kóstolhatták az érdeklődők. A borászok nagyszerű közönségfogadtatását mi sem jelzi jobban, minthogy a szervezőktől igényelhető és a Borpart területén használható ezer hivatalos, emblémás kóstolópohár közül a délutáni, esti időszakokban – nem ritkán – egyetlen egy sem volt „szabad”.

 

A Partiumi Falugazdász Hálózat és a Festum Varadinum csapatának közös szervezésű rendezvényén a Békési pincészet, a Dubovan Manufaktúra, a Darabont család, a Féth pincészet, a Nachbil borászat, a Rittner Vinárium, a Szőnyi József pincészet, a Szőnyi József borászat, a Takács pincészet, a Turul Wineyard, a Yanka pincészet borait, valamint a Zekulhyda pálinka és párlat különlegességeit kóstolhatták és élvezhették a Borpartra kilátogató nagyváradiak.