A tavasz közeledtével aktuálissá vált a gyümölcsösök szezonra való felkészítése. Az egyre növekvő érdeklődésnek eleget téve a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete március elejétől fametszési bemutatókat, szakmai előadásokat tart a Maros, Hargita és Kovászna megyei gazdák számára.

Az első alkalommal, március 5-én Hatos György kertészmérnök és falugazdász tartott átfogó elméleti és gyakorlati prezentációt, ahol a különböző metszési gyakorlatokat mutatta be a résztvevőknek. A március 10-i gazdafórum egyik központi témáját is a gyümölcsösök tavaszi ápolása képezte, március 12-én pedig a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karával közösen szervezett szakmai előadást. A bemutatót az egyetem adjunktusa, a kertészmérnök szak szakkoordinátora, dr. Bandi Attila tartotta a közel 40 fős közönségnek.

Amennyire a járványhelyzet megengedi, a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a továbbiakban is folytatja gazdafórum-sorozatát, melynek témái között szerepel a tavaszi készülődés mellett az éppen aktuális pályázatokra való felkészítés, a biogazdálkodásra való átállás és a biotanúsítvány megszerzésének folyamata is.