Az Agrárminisztérium Nemzetközi Kapcsolatokért felelős Helyettes Államtitkár Titkárságának munkatársai 2021. április 16-án Kálmán Zoltánnal és Belánszky-Demkó Zsolttal, hazánk búcsúzó és új FAO nagyköveteivel találkozhattak.

Dr. Bencsik Dávid helyettes államtitkár kiemelte, hogy az Agrárminisztérium e két csúcsdiplomatája méltó módon és magas szakmai színvonalon képviselik Magyarországot és a magyar agráriumot az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezeténél (FAO) Rómában.
Helyettes Államtitkár úr megköszönte az Agrárminisztérium és az ENSZ állománya által is tisztelt és szeretett Kálmán Zoltán nagykövet úrnak az elmúlt évtizedekben végzett munkásságát, és hangsúlyozta, hogy tudására nagy szüksége lesz a továbbiakban is.

A helyettes államtitkár ugyancsak köszönetet mondott a hamarosan Rómába induló Belánszky-Demkó Zsoltnak, a tárca nemzetközi és a Kárpát-medencei kapcsolatait erősítő munkásságáért. Megkérte továbbá az új nagykövetet, hogy biztosítsa hazánk képviseletének folyamatosságát, és vigye ő is jó hírünket a világba, mert a magyar agráriumnak barátokra, stabil partnerekre és piacokra van szüksége.

Sok sikert kívánunk további életpályájuk során!