A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesülete idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Vajdaságban a Hagyományos ételek készítése elnevezésű főzőversenyét 2015. június 27-én. Talpai András, az egyesület elnöke ezúttal is kihangsúlyozta, hogy a főzőversenyt évről-évre azzal a céllal szervezik meg, hogy a kecsketenyésztést, valamint a kecskehúsból és kecsketejből készült egészséges ételeket népszerűsítsék.
A kishegyesi kecsketenyésztők minden évben megszervezik a hagyományos ételek készítésével zajló egész napos programot. A rendezvény már a kezdetektől fogva nem csak a helyieket csábította oda, hanem regionális, illetve nemzetközi jelleget is öltött. Különféle ízesítésű kecskesajtok, kecskekulen, kecskéből készült kolbász, nyárson-, valamint bundában sült kiskecske, kecskebográcsos, és egyéb hagyományos ételek, valamint modern kori receptek alapján készült finomságok illata várta a látogatókat a kishegyesi labdarúgópálya környékén.
Talpai András, a szervező egyesület elnöke elmondta, hogy a faluban a kecsketenyésztés népszerűsége az egyesület megalakulását követő években folyamatosan nőtt, az utóbbi egy két évben viszont stagnál. Nem csak kishegyesiek, hanem más települések tenyésztői is tagjai a szervezetnek. Bácskossuthfalvi, gunarasi, bácsfeketehegyi tagjaik is vannak.
Az idei rendezvény - ahogyan az előzőek is -, a kecsketenyésztés népszerűsítése mellett szórakozási lehetőségeket is kínált. A kecskesajtok és kecskéből készült termékek kóstolója, állatkiállítás, kutyás bemutató, kézműves vásár, lovaglási lehetőség, és élőzene várta az érdeklődőket. A Vöröskereszt aktivistái elsősegély bemutatót tartottak, valamint felléptek a magyarkelebiai néptáncosok is.
A főzőversenyre idén 33 csapat nevezett be. A kishegyesieken kívül temeriniek, szenttamásiak, bácsfeketehegyiek, topolyaiak, valamint a magyarkelebiai önkormányzat csapata is részt vett a megmérettetésen.
A rendezvényt Kishegyes község Önkormányzata, a tartományi mezőgazdasági titkárság, valamint a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségén keresztül a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium is támogatta. A szervezésben ezen kívül segítséget nyújtottak még a kishegyesi helyi közösség, a Bácsfeketehegyi Gazdakör, a Topolyai Községi Unió, a szabadkai Hagyományos Ízek Egyesülete, valamint a bácsfeketehegyi és kishegyesi vállalatok, és vállalkozók.