Sárig Attila

Sárig Attila

Szakterület: Kisgazdaságok, kézműves tejfeldolgozás
Tel:
+40 727 859 882
E-mail: zCdCrE8YyZ2MjmZc2FyaWcuYXR0aWxhQHN6ZWtlbHlnYXpkYS5ybw==

 

1982. január 6-án születtem Csíkszeredában, Gyimesbükkön nevelkedtem egy kis önfenntartó gazdálkodó családban 14 éves koromig, amikor elkerültem a csíkszeredai faipari líceumba, ahol az erdészeti szakon végeztem. Majd ezt követően elvégeztem az erdész technikumot, és kikerültem a nagybetűs felnőtt életbe.

A tanulmányaim befejezése után ipari alpinistaként dolgoztam tíz évet. E tíz év alatt nagyon sok munkánk az otthonomtól távoli nagyvárosokba volt, a nagy ipari területeken.

2010-ben úgy döntöttem, hogy hazaköltözöm szülőfalumba, ahol az édesapám felől nagyapám udvara lett az otthonom. Itt vendégfogadással és érlelt sajt készítésével kezdtem el foglalkozni.

Az elmúlt 14 év elég hosszú idő volt ahhoz, hogy magyarországi, norvég és svájci sajtmesterektől sok tudást, tapasztalatot szerezzek a kisléptékű, kézműves tejfeldolgozásban. Több helyi és nemzetközi sajtversenyen kaptak egyre jobb minősítéseket a sajtjaim, a számomra legértékesebb minősítés a bronz minősítés, melyet az idei világbajnokságon kapott a 6 hónapos érlelt sajtom.

Falugazdász munkámmal nagyon szeretnék hozzájárulni a Gyimesekbe termelt tej minőségének, higiéniai állapotának és kézműves feldolgozásának javulásához, növekedéséhez, valamint világszintű elismeréséhez.

Menü

Főoldal

Navigáció