Idén 48. alkalommal került megrendezésre a nyitrai Agrokomplex nemzetközi kiállítás, mely ezúttal a „Vissza a gyökerekhez“ mottót kapta. A gazdag programmal ellátott és több mint 450 kiállító tárlatait felvonultató kiállítás augusztus 17-től 20-ig tartott. A kiállítással egyidejűleg zajlott az Országos Állattenyésztési Kiállítás, valamint a Vadászati, Halászati és Méhészeti Kiállítás is.

Nyolc országból több száz kiállító és eladó mutatott be mezőgazdasági gépeket, élelmiszereket és mezőgazdasági termékeket, növényeket, haszonállatokat, valamint a legújabb technológiákat. Az érdeklődők a kiállításon kívül megtekinthettek számos workshopot, részt vehettek szakértői beszélgetéseken és előadásokon, továbbá szakmai tanácsokra is szert tehettek. Az előadásokat kulturális programok és gasztronómiai különlegességek övezték.

Az idei szezon sem volt újdonságoktól mentes, bemutatásra kerültek az alábbi programok: „Érintsd meg az életet“ projekt, amely nem csak kiváló tenyészállatokkal ismertette meg a látogatókat, hanem állatjóléti tenyésztésükkel is, valamint a haszonállatokból származó kiváló minőségű és egészséges termékekkel, melyeket meg is kóstolhattak a látogatók; továbbá, bemutatták a résztvevőknek, hogyan lehet egészségesen, biztonságosan, hatékonyan, gazdaságosan és ökologikusan felfogni az iskolai étkeztetést (előadások és beszélgetések keretein belül szó esett a táplálkozásról, élelmiszeriparról, ökológiáról és talajvédelemről).