A Csentei Szőlőtermelők Egyesülete is csatlakozott a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete kezdeményezéséhez. 2020 nyarán Budapesten kilenc muravidéki borász borát adta át mintaként az egyesület Geönczeöl Attilának, a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete elnökének . Az ősszel azonban, mikor elkészült az Összetartozás Bora, amely egy Kárpát-medencei couvé - a Szlovéniában bevezetett szigorú járványügyi intézkedések miatt - az elkészült palackok Muravidékre való eljuttatása nehézségekbe ütközött. Magyarország Lendvai Főkonzulátusához fordultak segítségért, ahol Czikó Anita konzul asszony örömmel segített az egyesületnek a szállítás megszervezésében.

A muravidéki borászok olaszrizlinggel és furminttal járultak hozzá a közös bor elkészítéséhez, Cuk Lajos és Rozsman István mellett Pausics Iván, Rezsonya Mihael, Bogár László, Magyar Romeo, Felső Alen, Király István és Fordán Tibor olaszrizligje, illetve furmintja került közös palackba.Ennek eredményeként 2021. február 2.-án Muravidéken is sor kerülhetett a borok átadására. Máthé László Eduárd lendvai főkonzul adta át a borokat Farics Dorisznak, a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete elnökének, majd együtt mentek fel a Lendva-hegyre, ahol a Cuk Borház előtt átadtak még egy-egy palackot Pausics Iván és Cuk Lajos borászoknak is. Rozsman István pincéjénél a házigazda és Felső Alen vehette át az Összetartozás borát.

A bor kóstolásakor éreztük az elmúlt 100 év összefogásának erejét, ez a következő száz évben se változzon - hangsúlyozta Farics Dorisz.

Farics Dorisz, Csentei Szőlőtermelők Egyesülete