Az újonnan kinevezett földművelésügyi miniszter Samuel Vlčan tett látogatást a Szlovákiai Agrárkamara dunaszerdahelyi közgyűlésén.


A mintegy 600 gazdát tömörítő Szlovákiai Agrárkamara tisztújító közgyűlésén újraválasztották a szervezet elnökének Patasi Ilonát, a meghívott Vlčan miniszter pedig arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy az elnök asszony a tagja lesz az ő tanácsadói testületének is.

„Tisztelt elnök asszony és nagyra értékelt mezőgazdászok, kiknek szívügye a vidék és a mezőgazdaság fejlesztése!” – kezdte beszédét a miniszter magyar nyelven Dunaszerdahelyen, a csallóközi és dél-szlovákiai gazdák előtt.

„Tudatában vagyunk, hogy a Csallóközben nagyon jó minőségű élelmiszert gyártanak, ezért a Szovák Agrárkamarával való együttműködésünk nagyon fontos” – folytatta a miniszter a gondolatmenetet később. A gazdáknak is azt mondta, hogy kulcsfontosságúnak tartja a velük való párbeszédet a szlovák agrárpolitikai stratégia kialakítása, illetve a közös agrárpolitikáról zajló egyeztetések során.

Forrás: Paraméter