Elnök: Taierling Johann
Cím: 525400 Kézdivásárhely, 44-es Udvartér 1.

Székelyföldre hagyományosan jellemzőek a kis méretű, átlagosan 3,6 hektáros földterületek, azok teszik ki  a gazdaságok zömét. A térségben korlátozottak a lehetőségek, még mindig a földtulajdon jelent megélhetési biztonságot a családok számára. A székely kisgazdaságok méretük és adottságaik miatt nem alkalmasak a tömegtermelésre, helyette az ökológiai gazdálkodásra alapozott, magas hozzáadott értékű biotermékek termesztésére megfelelők. Felismerve a jelen kihívásait, az egyesület úgy véli, a vidéki környezetben élő magyar gazdák elvándorlása gazdaságuk jövedelmezővé tételével akadályozható meg. Ezt pedig csak magas minőségű biotermékek előállításával érhetik el a termelők.

Az egyesület célja a székelyföldi gazdák ökológiai gazdálkodásának megsegítése a biotermékek előállításában és értékesítésében. Tevékenységeik között előadások, tanfolyamok, konferenciák, tapasztalatcserék és műhelymunkák szervezése szerepel. A szülőföldön való megmaradás érdekében meg kell birkózni a jelen kihívásival, ezért az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete programjaival egyfajta szemléletváltást szeretne elindítani a helyi termelők körében.

Az egyesület kiemelt projektje a 2016-ban elindított „Borvizek földje” kezdeményezés. A borvizek.hu online felületen Háromszék turisztikai értékeit, különösen borvizeit és fürdőit népszerűsítik. Az egyesület úgy véli, óriási lehetőség rejlik a térségben és a különleges gyógyvizekkel erősíteni szeretnék a vidék turisztikai vonzerejét. “Ez lehet a jövőben a megélhetés és az itthon maradás záloga! – vallja Taierling Johann, az egyesület elnöke.