Sok érdeklődőt vonzott az Érmelléki Gazdák Egyesülete által a nagyváradi Magnólia parkba szervezett kétnapos (április 8–9.) Húsvéti vásár, amelyen az érmelléki márka megteremtői a tájegység ízeit és termékeit mutatták be.

özel 20 piaci standon keresztül mutatták be a régióra jellemző mezőgazdasági és kézműves termékeket, élelmiszereket, borokat, hidegen sajtolt olajtermékeket, hagyományos módon készített teljes kiőrlésű lisztféléket, házi készítésű savanyúságokat, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut, virágokat kínáltak az érmellékiek, hegyköziek, szatmáriak. Gazdag választék volt méztermékekből, gyümölcsökből és zöldségfélékből, házi szörpökből, különböző fűszerekből, illatszernövényekből és mézeskalácsból is, népi motívumokkal díszített csecsebecsékből, házi készítésű szappanokból, illatszerekből.

A bőséges felhozatalt a már közismert érmelléki kistermelők biztosították, többek között a Heit család (Bihardiószeg), Hegedűs Attila (Érmihályfalva), Havran Gábor és Tolvaj Ella (Hegyközszentmiklós), Kovács Attila (Hegyközújlak), Tica Beatrice (Síter), Mateuc József (Csokaly), Bányai Levente (Érsemjén), Gyula Lehel (Érmihályfalva), Jakó Jolán (Érmihályfalva), Püsök István (Székelyhíd), Dandé Zoltán (Monospetri), Molnár Dezső (Bors) Nezezon Enikő, Sályi Róbert, Székely Róbert, Kerekes Ingrid, Nagy Kasza Noémi és a Boda Méhészet (Szatmárnémeti) biztosította. A szatmárnémeti termékek az Aranykapu Kulturális Egyesület által vettek részt ezúttal is a termékbemutatón.
Az érmelléki borokat a Heit és a Hegedűs Pincészet népszerűsítette, a fűszerpaprikát Bányai Levente, a jó házi sajtot Dandé Zoltán. De a húsvéti sonka mellé is lehetett vásárfiát hazavinni tormakészítményekből, amelyet szintén a Heit család állít elő.
Kuriózum gyanánt jelen volt Tamási Áron szülőfalujából, Farkaslakáról a Kovács-kalács cég is, melynek kürtöskalácsai nagy keresletnek örvendtek.

fotó: ÉGE