Az RMGE tájékoztató sorozata a 2014-2020. évi Közös Agrárpolitikáról (K.A.P.-ról).

A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete kiemelt fontosságúnak tartja a gazdák részletes tájékoztatását az Európai Unió Közös Agrár- és Vidékfejlesztési Politikájának hazai (romániai) alkalmazásáról, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból igényelhető támogatások rendjéről, a területalapú támogatások igényléséről, és a mezőgazdasági termékek szabályzásáról.

A 2007-2013 Nemzeti Vidékfejlesztési Terv elindítását követő időszakban több mint 40 településen szervezett sikeres tájékoztató fórumot az RMGE, az Agráreurópa Faluról-Falura nevet viselő rendezvénysorozat keretében.

A 2014-2020. évi pályázatok várhatóan 2015 márciusában elindulnak. Ebből kifolyólag, a minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete ismét elindította az Agráreurópa Faluról-Falura című ismertető fórumsorozatát, melynek része az „Agráreurópa Faluról-Falura… mindenkit otthon KAP előadás, amely a 2014-2020. évi Közös Agrárpolitikáról (K.A.P.-ról)  ad felvilágosítást.Együttműködve a polgármesteri hivatalokkal, közbirtokosságokkal, az egyesülethez tartozó gazdakörökkel és más szakmai és civil szervezetekkel, nemcsak a községközpontokban, de a kisebb falukban összegyűlt érdeklődők számára is hiteles információkat tudnak adni a leendő pályázóknak (kisgazdaságok képviselői, fiatal gazdák) a vidékfejlesztési támogatásokról.

Az RMGE reméli, hogy a körútjukhoz a Kifizetési Ügynökség (APIA) munkatársai is mielőbb csatlakoznak, hogy a romániai magyar gazdák ne csak a pályázati lehetőségekről, hanem a területalapú és területhez kötött, valamint az állattenyésztési támogatásokról is informálódhassanak.forrás: rmge