Fennállásának 135. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartott a Zentai Gazdakör a városháza nagytermében, Zentán. Az ünnepi beszédek mellett bemutatták a 135 éves a Zentai Gazdakör (1882-2017) című kiadványt is, melyet a szerző, Táborosi László helytörténész ismertetett.

A jubileumi ünnepség alkalmából Sóti Ferenc elnök köszöntőjében büszkén emelte ki, hogy a civil szervezet ma is arra törekszik, hogy megőrizze kezdeményező szerepét és példát mutasson a gazdáknak és szervezeteknek. Sóti Ferenc már 19 éve tölti be az elnöki tisztséget. Mára a gazdaszervezet számos tevékenységet lát el, a rendezvények szervezésén, hagyományápoláson kívül foglalkoznak oktatással, az agrárszféra fellendítésével, pályázati segítségnyújtással.Az ünnepségen Szabó Dékány Zsófia előadásában hallgathatták meg a magyar himnuszt a résztvevők, Bodor Anikó pedig Zenta környéki aratódalokat adott elő. Táborosi László vetítéssel egybekötött könyvbemutatót tartott, számtalan fotót, dokumentumot felsorakoztatva.

A meghívott vendégek között jelen volt Dr. Torda Márta, a Földművelésügyi Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályának osztályvezetője, Jakab István, a Magyar Gazdaszervezetek Országos Szövetségének elnöke, Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Kocsy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatója, Juhász Attila, a szerbiai mezőgazdasági minisztérium államtitkára, valamint Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes is.Az ünnepség végén köszönő oklevelet osztottak ki a gazdakör meghatározó tagjainak, támogatóinak.